Dat een aantrekkelijke website de aandacht van de gebruiker langer vasthoudt is wetenschappelijk bewezen. Maar wanneer is een website nu aantrekkelijk? Wij geven je hieronder 5 tips om jou website aantrekkelijker te maken.
0 Reacties
Een goed gebouwde website is het uithangbord van uw bedrijf en laat het publiek kennis maken met je producten en diensten. Wij geven je enkele tips voor uw website.
Bij Software Central krijgen we vaak de vraag: wat is hosting?
We merken dat het verschil tussen hosten en het onderhouden van een website niet altijd even duidelijk is voor onze klanten. Software Central geeft u hierover graag een woordje uitleg! Hosting is te vergelijken met de benzine van een wagen. Zonder benzine kan je niet rijden. Dit geldt ook voor een website. Iedere website draait op een hosting. In feite is het een server die verbonden is met het internet dat het zo mogelijk maakt de website zichtbaar te maken voor het publiek. Ook het onderhoud van een website kunnen we vergelijken met met een wagen. Iedere wagen heeft regelmatig een onderhoud nodig. Dit geldt ook voor uw website. Er zijn updates nodig die de prestaties en veiligheid van uw website opmerkelijk verbeteren. Indien je over genoeg technische kennis beschikt, kan je dit zelf in handen nemen. Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat niet iedereen de tijd of vakkennis heeft om wekelijks met zijn website bezig te zijn. Bij Software Central bent u aan het juiste adres voor (het maken) en onderhouden van uw website. Zowel hosting als onderhoud zijn noodzakelijk voor uw website. Software Central staat klaar om voor u het totaalpakket te verzorgen! Meer informatie nodig? Contacteer ons! Responsive webdesign betekent 'Reactief webdesign'. Maar wat houdt dit nu eigenlijk in?
Dit betekent wanneer de website die je bezoekt via PC, smartphone of tablet automatisch reageert op het schermformaat. De code van het toestel is zodanig ingesteld dat het meteen herkent over welk toestel het gaat. Dus iedere bezoeker, ongeacht welk toestel hij gebruikt, krijgt een optimaal beeld. Het menu wordt aangepast, de afbeeldingen worden op schaal gebracht en video's worden goed zichtbaar gemaakt. Een degelijk opgemaakte website is dus zeer belangrijk! Google heeft hun zoekalgoritme zodanig aangepast dat websites die mobielvriendelijk zijn hoger scoren dan websites die deze aanpassingen niet doen. Voor uw naam en bedrijf is het uitermate belangrijk om een goed imago te hebben. Tablets, smartphones en mobiel internet is niet meer weg te denken... De klant wil op elk moment van de dag uw website kunnen bezoeken! Als uw website niet mobiel vriendelijk blijkt, dan zal de website voor mobiele SEO niet of minder zichtbaar zijn. Hierdoor zal het aantal mobiele bezoekers sterk terugvallen. U doet er dus goed aan om te controleren of uw website mobielvriendelijk is. Software Central helpt u hier graag bij! Wij streven ernaar om uw website te optimaliseren naar uw noden en wensen. Iedereen wil veilig surfen op internet. Websites die uitgerust zijn met een SSL-certificaat zijn beter beveiligd dan websites waarbij dat niet aanwezig is. Je kunt deze sites herkennen aan de url die start met https://.
Afhankelijk van de browser waarmee je zo’n website bekijkt, kan ook de url-balk groen kleuren of een hangslotje verschijnen. Google geeft zelfs waarschuwingen geven wanneer je een website bezoekt die niet beveiligd is met een SSL-certificaat. Deze beveiliging krijgt een steeds grotere prioriteit. Het nut van een SSL-certificaat. Als u een website beheert waarop bezoekers contactgegevens, inloggegevens of een mailformulier moeten invullen of bestellingen plaatsen is het sterk aan te raden om een SSL-certificaat te voorzien. Hiermee verbetert u niet alleen de veiligheid op uw website maar ook een betere vindbaarheid op Google. Google waardeert namelijk websites die voorzien zijn van een SSL-certificaat hoger. De met HTTPS beveiligde webpagina’s krijgen sinds kort een hogere ranking dan de niet extra beveiligde webpagina’s. Deze beveiligde verbinding kan zelfs doorslaggevend zijn voor de klant. Loop dus geen risico. Wat is https? HTTPS beveiligt gegevens met behulp van het Transport Layer Security-Protocol (TLS). Gegevens worden versleuteld en informative kan niet worden gestolen of afgeluisterd. Ook wijzigingen of beschadigingen van gegevens worden zo voorkomen zonder dat dit wordt opgemerkt (gegevensintegriteit). Welke SSL-certificaat heb ik nodig? Er bestaan enkele varianten. Wij bekijken graag samen met u welke mogelijkheden het beste bij uw website passen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.. Deel 4 van onze reeks “SEO 2017: waarmee moet je rekening houden?” behandelde de volgende onderwerpen:
In het laatste deel zullen we de volgende onderwerpen behandelen:
Heb je deel 4 gemist? Geen probleem, lees het artikel hier! RANKBRAIN ROBOTS Al gehoord? Rankbrain is op dit moment Googles' 3e belangrijkste ranking factor! Google ontwikkelt razendsnel op allerlei gebieden. En daar zijn niet alleen mensen bij betrokken. Steeds meer van de ontwikkelprocessen bij Google worden uitgevoerd door machines. Machine Learning en Artificial Intelligence zijn extreem belangrijk bij vrijwel alles waar Google zich mee bezig houdt (spraakverwerking, spraakherkenning, voorspellingen, visuele verwerkingen, ranking, etc.) Rankbrain is de toepassing van machine learning bij de zoekalgoritmes van Google. Rankbrain werkt anders dan hoe Google in de basis is begonnen met het ranken van zoekresultaten. Rankbrain kijkt namelijk niet naar honderden losse vooraf bepaalde factoren om die vervolgens in een algoritme te beoordelen. Het systeem werkt op basis van Training Data en geeft op basis daarvan de beste zoekresultaten weer. Rankbrain zal je website als geheel gaan verwerken. Je wordt dus niet meer beoordeeld op losse SEO factoren. Wees daarom zo duidelijk en waardevol mogelijk met je website. Belangrijk om te realiseren is dat de leesbaarheid van je website nu belangrijker is dan ooit te voren. Als de robots van Google je site namelijk niet goed kunnen lezen (ook wel crawlen genoemd), heb je straks een groot probleem. Gelukkig kan je Google helpen om je website te begrijpen door hier de juiste codes voor te gebruiken. We noemen dit ook wel Semantische SEO. SEO wordt hierdoor steeds lastiger om 'zelf' te doen als je niet de juiste techniek hebt. To Do:
CHAMPAGNE SEO Als je alle tips en trends uit onze reeks hebt verwerkt, heb je ondertussen echt een killer van een SEO kanon neergezet. Een belangrijke SEO truc om de website en zijn structuur een vervolgens extra vorm te geven is Champagne SEO. Champagne SEO is bedoeld om de waarde van de verschillende pagina's op je website door te laten vloeien naar andere pagina's (net als bij een champagne toren). Dit kan je doen door gebruik te maken van (automatische) interne links binnen je website, waardoor alle pagina's in je website aan elkaar gelinkt zijn. Hierdoor verstevigt je website zich als geheel, en is je hele website in beweging wanneer ergens iets wordt gewijzigd of toegevoegd. Zeker met de ontwikkelingen van Rankbrain waarin je website als geheel beoordeeld gaat worden, zal de toepassing van Champagne SEO ontzettend veel waarde met zich meebrengen. VIRTUAL REALITY & SEO Virtual Reality is nog redelijk nieuw op dit moment. Toch zie je steeds meer toepassingen op het internet voorbij komen die te maken hebben met Virtual Reality. Denk maar aan 360 graden foto's of video's! De groei in verkoop van VR brillen is ook ongekend. Natuurlijk loopt Google ook voorop in deze ontwikkelingen en hebben ze o.a. hun Cardboard App om mee te spelen in de VR markt. Maar ook op gebied van SEO beginnen ze al stappen te zetten. Zo kunnen ontwikkelaars zich aanmelden voor hun VR View programma. Web developers kunnen vervolgens gebruik maken van VR View om 360 graden media op pagina's te embedden die ook goed geïndexeerd zullen worden. Op dit moment gaat VR optimalisatie nog ongeveer hetzelfde als optimaliseren voor afbeeldingen en video's.
Wie weet wat de toekomst brengt. Gaan we dan ook volledige websites in VR bekijken? Of worden websites een volledige VR ervaring, en lachen we tegen die tijd om het 'mobile only' tijdperk? Hiermee komen we aan het einde van onze reeks “SEO 2017: waarmee moet je rekening houden?”. We raden je aan om voor jezelf een planning te maken om met deze elementen aan de slag te gaan. Wil je beroep doen op een expert? Software Central staat voor jou klaar om jouw website SEO-proof te maken. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek! Deel 3 van onze reeks “SEO 2017: waarmee moet je rekening houden?” behandelde de volgende onderwerpen:
In deel 4 zullen we de volgende onderwerpen behandelen:
Heb je deel 3 gemist? Geen probleem, lees het artikel hier: http://www.softwarecentral.be/blog/seo-2017-waarmee-moet-je-rekening-houden-deel-3 VEILIGHEID In het kader van user experience heeft Google ruim een jaar geleden al aangegeven dat het werken met een SSL certificaat (https:// site) (een beetje) invloed kan gaan hebben op de ranking van je website. Hier zijn de afgelopen tijd meerdere onderzoeken naar gedaan. Het resultaat was vaak dat https:// sites over het algemeen hoger ranken dan sites die nog op http:// draaien. Vanaf 17 januari 2017 zal in Google Chrome een 'not secure' melding getoond worden voor de URL als er om bankgegevens of wachtwoorden gevraagd wordt op de website. In de toekomst zullen ze deze melding nog duidelijker maken door er een rood driehoekje voor te zetten. Werk je met wachtwoorden of bankgegevens op jouw website? Be safe! To Do:
LOKALE SEO De groei van lokale SEO blijft toenemen. Google blijft updates doen aan hun algoritmes voor lokale SEO. Ook in 2017 zal lokale SEO 1 van de belangrijkste speerpunten zijn. Lokale SEO houdt in dat je website (en Google+ pagina) goed zijn geoptimaliseerd om lokaal te scoren in Google. Dit houdt in dat wanneer iemand in de buurt van de locatie van jouw bedrijf iets opzoekt, dat jouw site dan hoger rankt dan wanneer iemand uit de andere kant van het land op het zelfde zoekt. Hij of zij ziet dan juist resultaten die voor zijn locatie relevant zijn. Daarnaast kan je hier ook beter mee scoren in Google Maps, wat steeds relevanter wordt door het groeiende gebruik van mobiele telefoons. Google wil websites beter blijven begrijpen om de beste resultaten te kunnen geven. Hierdoor kan je je adres ook opmaken met zogeheten Rich Markup wat er voor zorgt dat Google precies weet welke content op je website je adres is. Dit zorgt er voor dat je het lokaal ook weer beter zal doen in de zoekresultaten. To Do:
LINKBUILDING Linkbuilding is toch dood? Ja. En nee. Oldschool linkbuilding (het plaatsen van je link op honderden startpagina's, A-B linkbuilding, links kopen) werkt inderdaad niet meer. Google zal je hier eerder voor straffen dan belonen. Het kan zijn dat je hier soms op korte termijn nog een boost van kan krijgen, maar vervolgens komt vaak een flinke klap (waar je soms jaren over doet om te herstellen). Geloof dan ook nooit in partijen die je mailen en aangeven dat ze jou op korte termijn kunnen boosten voor een bepaald keyword. Hard bij wegrennen! Dit soort partijen kunnen je ontzettend veel schade berokkenen. SEO is een eerlijk vak. Je zal je plek in de zoekmachines dan ook eerlijk moeten verdienen. Linkbuilding kan echter nog wel werken. Wanneer jij een link krijgt van een relevante website, kan dit nog steeds positieve invloed hebben op je ranking. Sterker nog, links behoort tot de top 3 van de ranking factoren voor Google. Google koos niet zomaar voor links als belangrijke SEO factor. Ze wilden voornamelijk kijken hoe populair een website was bij anderen. Eén van de grootste populariteitsindicators van de afgelopen jaren zijn social media. Wordt je URL veel gedeeld op social media? Dan zal Google dit meenemen in zijn beoordeling van je website. Social Media en SEO gaan dan ook hand in hand, wat wij SEOcial noemen. Het loont dan ook om te focussen op het verkrijgen van meer shares via social media. To Do:
Dit was deel 4 van "SEO 2017: waarmee moet je rekening houden?". In deel 5 zullen de volgende delen besproken worden:
Blijf onze blog volgen om jouw website SEO-proof te maken voor 2017! Wil je beroep doen op een expert? Software Central staat voor jou klaar om jouw website SEO-proof te maken. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek! Deel 2 van onze reeks “SEO 2017: waarmee moet je rekening houden?” behandelde de volgende onderwerpen:
In deel 3 zullen we de volgende onderwerpen behandelen:
Heb je deel 2 gemist? Geen probleem, lees het artikel hier: http://www.softwarecentral.be/blog/seo-2017-waarmee-moet-je-rekening-houden-deel-2 MOBILE RESPONSIVE? MOBILE ONLY! Nog geen 5 jaar geleden werd het hebben van een mobile responsive website steeds relevanter als je online ging ondernemen. In 2014 kon je eigenlijk niet meer zonder een goed werkende mobiele site. Vanaf 2015 werd het ineens verstandiger om 'Mobile first' te gaan denken als je een website ontwikkelde. Google gaf vervolgens duidelijk aan wat hun visie op de toekomst van mobiel was: “We moeten niet denken aan een mobile first wereld, we moeten denken aan een mobile only wereld” Ze voegden daad bij woord en deden in 2015 hun eerste Mobilegeddon update. Is jouw site niet geschikt voor mobiel? Dan verwijderen ze je uit de mobiele zoekresultaten. En deze zoekresultaten zijn erg belangrijk, gezien het feit dat ruim een jaar geleden het aantal zoekopdrachten op mobiele apparaten al hoger was dan op reguliere computers! Mobile first indexing: Het mobiele zoekverkeer blijft groeien. Google heeft daarom op hun webmaster blog een update aangekondigd die grote impact kan hebben op je rankings. Op dit moment werden rankings namelijk nog bepaald op basis van de inhoud van een pagina op desktopniveau. Ook voor mobiel. Los daarvan werd vervolgens gekeken of de site wel mobile friendly is. Omdat de hoeveelheid mobiel verkeer nu groter is dan het desktopverkeer, heeft Google de rollen omgedraaid. Ze zijn begonnen met het testen van mobile first indexing. Google heeft aangegeven dat dit een grote verandering gaat zijn en dat ze zich hier bewust van zijn. Ze beginnen dan ook met kleine tests en zullen dit stukje bij beetje gaan opschalen.
Daarnaast blijft hun primaire doel om de beste zoekervaring te bieden aan zowel de mobiele als desktop gebruikers. Dat mobiele inhoud als eerste bron wordt gezien, mag dat zeker niet hinderen. AMP: Accelerated Mobile Pages (AMP) is een project dat is opgezet om de frustratie van surfen op het internet op een smartphone te verminderen. AMP's zijn razendsnelle aangepaste HTML varianten van webpagina's. Deze zijn bedoeld om rijke content (met tekst, afbeeldingen, video's etc.) supersnel te laten laden om een mobiel apparaat. To Do:
SNELHEID Snelheid is natuurlijk niet alleen voor mobiele gebruikers belangrijk. Ook voor desktopgebruikers is snelheid van groot belang. Veel mensen ervaren dat snellere pagina's beter ranken en beter converteren. Win-win dus. Al sinds 2010 is paginasnelheid een rankingfactor in Google. Ondertussen is de aandachtsspanne van de mens de afgelopen jaren sterk afgenomen, waardoor snelheid nog belangrijker is geworden. Er zijn veel zaken die de snelheid van je website negatief kunnen beïnvloeden. Zoals bijvoorbeeld:
Er zijn veel tools beschikbaar op het internet om de snelheid van je website te meten. De meest gebruikte zijn Googles Pagespeed Insights en Pingdom. Bekijk zeker eens hoe jouw site er voor staat en of je veel kan verbeteren, maar neem de uitslag hiervan ook niet té serieus.
To Do:
VIDEO SEO Specialisten en marketeers zijn het in ieder geval over één ding met elkaar eens voor 2017: Video wordt steeds belangrijker. Begin 2016 werd zelfs gezegd dat Youtube misschien de grootste zoekmachine van het jaar zou worden. Groter dan Google dus. Voor zover wij weten is deze voorspelling nog niet uitgekomen, maar dat er groei is in het gebruik van video is lastig te ontkennen. Volgens Google zijn mensen op zoek naar beweging (wat je het beste ook in je website kan verwerken). Het aantal video's dat per dag wordt bekeken is gigantisch. Zeker op mobiel is dit de trend. Maar ook op desktop zie je dat video belangrijk blijft. Zo zag je dit jaar ook een grote toename in het gebruik van videoheaders, wat volgend jaar waarschijnlijk nog vaker zal gaan voorkomen. Daarnaast is Youtube een bedrijf van Google en heb je door gebruik te maken van Youtube video's extra kans om te scoren in Google. To Do:
Dit was deel 3 van "SEO 2017: waarmee moet je rekening houden?". In deel 4 zullen de volgende delen besproken worden:
Blijf onze blog volgen om jouw website SEO-proof te maken voor 2017! Wil je beroep doen op een expert? Software Central staat voor jou klaar om jouw website SEO-proof te maken. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek! Deel 1 van onze reeks “SEO 2017: waarmee moet je rekening houden?” behandelde de volgende onderwerpen:
In deel 2 zullen we de volgende onderwerpen behandelen:
Heb je deel 1 gemist? Geen probleem, lees het artikel hier: http://www.softwarecentral.be/blog/seo-2017-waarmee-moet-je-rekening-houden-deel-1 HOE SCHRIJF IK EPISCHE CONTENT/EEN MONSTER ARTIKEL? Om je wat handvaten te geven zodat je hier zelf direct mee aan de slag kan gaan geven we je bij deze een kort stappenplan voor het schrijven van een monsterartikel:
To Do:
FEATURED SNIPPETS Google wil mensen zo snel mogelijk verder helpen wanneer ze vragen hebben. Door antwoorden te geven op vragen in je content, help je bezoekers goed verder, waar Google je voor kan belonen. Om dit nog eenvoudiger te maken geeft Google nu steeds vaker antwoord in de zoekresultaten. Dit deden ze al wat langer, maar eerst alleen met resultaten van grote websites als IMDB of Wikipedia. Alleen hebben zij natuurlijk niet op alles een antwoord. Daarom geeft Google nu ook featured snippets weer van andere (kleinere) websites, wat echt een gouden SEO kans is vandaag de dag. Hiermee kan je namelijk ook boven je concurrenten uitgelicht worden! Een voorbeeld van een featured snippet: To Do:
NIEUWE CONTENT Naast content, is Google dol op beweging. Beweging op een website, houdt in dat de website up to date is en dus recente informatie te bieden heeft aan zijn bezoekers. Omdat we als mens steeds vaker op zoek zijn naar recente informatie, is Google recente content steeds meer gaan waarderen. Dit is één van de redenen waarom het bijhouden van een blog op een website zo sterk kan zijn voor je SEO. We raden je dan ook zeker aan om met je website in te spelen op de actualiteit. Maar wat ook veel nieuwe bezoekers kan opleveren is bestaande content op je website een goede update geven. Want je zal niet altijd inspiratie hebben voor nieuwe content. Extra verkeer halen door bestaande artikelen te optimaliseren is soms zelfs veel effectiever! To Do:
Dit was deel 2 van "SEO 2017: waarmee moet je rekening houden?". In deel 3 zullen de volgende delen besproken worden:
Blijf onze blog volgen om jouw website SEO-proof te maken voor 2017! Wil je beroep doen op een expert? Software Central staat voor jou klaar om jouw website SEO-proof te maken. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek! (Bron: https://imu.nl/seo/seo-trends-2017/)
Je hebt een website. Je wil hoger komen in Google. Wat wil je dan het liefst? SEO technieken! Omdat het eind van 2016 alweer nadert, hebben we een overzicht met concrete actiepunten voor je uiteengezet voor belangrijke SEO Trends die 2017 met zich zal meebrengen. Deel 1 bevat info over "gebruikerservaring, Voice Search en Content Marketing". Blijf onze blog volgen om meer informatie te bekomen over SEO 2017 in de volgende delen die we gaan publiceren in de komende weken. SEO anno 2017 in 1 zin samenvatten levert het volgende op: "START WITH THE USER IN MIND" Wanneer je met een website en met SEO aan de slag gaat, is het allereerst belangrijk om de volgende vraag voor jezelf te beantwoorden:"Voor wie maak en optimaliseer je uiteindelijk je website? Voor de zoekmachines, of voor de gebruikers die er op moeten komen?" Als het goed is heb je voor het laatste gekozen: De gebruiker. En dat is precies wat Google ook nastreeft: De beste website of pagina voor een gebruiker, zou de hoogste positie in Google moeten krijgen (voor de betreffende relevante zoekterm). Ga daarom altijd uit van jouw ideale bezoeker of potentiële klant wanneer je met SEO aan de slag gaat (zeker met de ontwikkelingen die nu gaande zijn en gaan komen, is dat belangrijker dan ooit). Dit gezegd hebbende, kunnen we doorgaan naar de concrete tips en trends! GEBRUIKERSERVARING Alle grote updates die Google in het verleden heeft gedaan hadden allemaal hetzelfde doel: De gebruikerservaring van een bezoeker zo optimaal mogelijk maken (door hem de juiste resultaten te tonen). Om je bezoeker zo goed mogelijk van dienst te zijn is het bieden van een goede gebruikerservaring op je website daarom ook essentieel als je aan de slag gaat met SEO. Waar je dan bijvoorbeeld aan moet denken:
Google vindt de gebruikerservaring erg belangrijk waardoor ze hier veel onderzoek naar hebben gedaan. Uit deze onderzoeken is de Material Design Guide gekomen. Deze geeft webmasters richtlijnen om een website zo gebruiksvriendelijk (en effectief) mogelijk in te richten. Google is nog een stuk verder gegaan met het stimuleren van een goede gebruikerservaring. In augustus 2016 hebben ze alvast een heads-up gegeven voor een belangrijke update: Opdringerige pop-ups op mobiele telefoons, waardoor content minder goed toegankelijk is, wordt afgestraft! Aangegeven is dat deze update 10 januari 2017 live zal gaan, dus zorg ervoor dat je op mobiel geen gebruik maakt van dergelijke pop-ups. To Do:
VOICE SEARCH Vooruitlopend op de behoefte van gebruikers heeft Google een tijd geleden Voice Search gelanceerd. Ondertussen is dit een veelgebruikte functie door mobiele gebruikers. In een Keynote van Google gaf Gary Illyes aan dat mensen hun telefoon steeds meer als persoon benaderen en dus ook vragen stellen aan hun telefoon. Dus niet in een soort van robottaal 2 of 3 zoekwoorden noemen. Interessant om te zien is de stijging van het gebruik van Voice Search. In het afgelopen jaar is dit verdubbeld, en op dit moment gaat zo'n 20% van het mobiele zoekverkeer via Voice Search! 55% van de jongeren en 41% van de volwassen gebruikt Voice Search vaker dan 1 keer per dag volgens een studie van Google. Voice Search wordt veel gebruikt om te multitasken. Vooral jongeren lijken sneller en vaker gebruik te maken van Voice Search in verschillende situaties: Je denkt nu waarschijnlijk: Mooie ontwikkeling, maar wat kan ik hiermee? Eigenlijk brengt het ons weer terug bij de kern van de SEO Trends van 2017: Start with the user in mind. Zoals hierboven aangegeven praten mensen tegen hun mobiele telefoon alsof het een persoon is. Ze stellen dus volledige vragen als "Heb ik vandaag een paraplu nodig?" of "Hoe lang leeft een olifant?". Om hier op in te spelen met je website, moet je er dus voor zorgen dat je website is ingericht op de intentie van een gebruiker. Waar zullen zij naar op zoek zijn? Verwerk dit in de inhoud van je website, en je bent op de goede weg met het optimaliseren voor Voice Search! To Do:
CONTENT MARKETING Content Marketing en SEO gaan anno 2017 hand in hand met elkaar. SEO gaat niet meer om optimalisatie van een aantal woorden. On page SEO gaat voornamelijk over de kwaliteit van een website en de kwaliteit van de content op die website. Wanneer je een goede content strategie hanteert heb je dan ook meer kans om het goed te doen in de zoekmachines dan wanneer je dit achterwege laat. De gemiddelde top 10 plaatsen in Google bevatten normaliter allemaal resultaten van meer dan 2.000 woorden (!) Ga nu niet meteen de content van al je pagina's verlengen naar meer dan 2.000 woorden, want zo werkt het natuurlijk ook niet. Blijf zo veel mogelijk waarde geven, en als je dat voor jouw pagina of bericht in minder dan 2.000 woorden doet, is dat natuurlijk ook prima. Wat deze grafiek voornamelijk duidelijk maakt is dat het loont in Google om all-out te gaan om je bezoeker verder te helpen. Google is dol op content, en mensen lijken dat ook te zijn. Geef dus zo veel mogelijk waarde in je content. Eigenlijk zo veel, dat je hetgeen je geschreven hebt ook had kunnen verkopen. Dan weet je echt dat je een stuk content hebt gemaakt dat waardevol is. Waar je dus goed mee kan gaan scoren in de zoekmachines. SEO draait steeds meer om onderwerpen en niet meer om keywords. Dit is de reden dat lange monsterartikelen het steeds beter doen in de zoekmachines. Deze monsterartikelen bevatten zo veel mogelijk goede (relevante) informatie over een bepaald onderwerp. Google kijkt dus niet alleen meer naar content. Ze kijken steeds meer naar de context:
Door deze benadering loont het niet meer om een 'content strategie' te voeren waar je korte blogs van 300 woorden schrijft op een bepaald zoekwoord. Belangrijk is om te zorgen dat je website is gevuld met artikelen die daadwerkelijk waarde bieden aan een bezoeker en dus ook geschreven zijn om een bezoeker verder te helpen. Google herkent deze context en kan daardoor weer betere zoekresultaten aanbieden. Dit was deel 1 van "SEO 2017: waarmee moet je rekening houden?". In deel 2 zullen de volgende delen besproken worden:
Blijf onze blog volgen om jouw website SEO-proof te maken voor 2017! Wil je beroep doen op een expert? Software Central staat voor jou klaar om jouw website SEO-proof te maken. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek! (Bron: https://imu.nl/seo/seo-trends-2017/)
|
Categorieën
Alles
|
Software Central
NIEUWS & BLOG
NIEUWS & BLOG
BLIJF OP DE HOOGTE
VAN DE NIEUWSTE WEB TRENDS
NEEM CONTACT MET ONS OPAdresSoftware Central
Grotweg 9 2440 Geel Tel: +32 14 84 22 49 |
Wat onze klanten zeggenSwaegers Parket (zaakvoerder):
Software Central maakte van onze website een interessante prospectie tool die ons dagelijks nieuwe prospecten oplevert via de website. We hadden nooit gedacht dat onze website ons zoveel business kon opleveren! |
Locatie |
Copyright 2016 © Software Central